Succesvolle workshop 'Meer smaak met zeldzame rassen'

De workshop 'Meer smaak met zeldzame rassen', tijdens de jaarlijkse SZH dag op 4 oktober, viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak! Samen met zo'n 30 deelnemers bespraken Adriaan Antonis (Ouwendorperhoeve) en Marije van der Kruk (ZeldzaamLEKKER) de diversiteit aan rassen en producten en deden we inspiratie op over de vele mogelijkheden die dit met zich meebrengt. 

 

Een onderdeel van de workshop was een melkproeverij, waarin melk getest werd van de Lakenvelder, de Blaarkop, het Melkschaap, de Nederlandse witte geit en reguliere melk uit de supermarkt. De verschillen in smaak, geur en substantie waren uiteraard groot. De proeverij werd gevolgd door een discussie over de eigenschappen van de verschillende melksoorten en de factoren die van invloed zijn op smaak, zoals ras, rantsoen en lactatiefase. Het juiste ras bij de melk plaatsen bleek nog wel lastig, vooral bij de Blaarkop melk en Lakenvelder melk! 

Succesvolle workshop 'Meer smaak met zeldzame rassen'