Uitreiking predikaat Marienwaerdt

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is onlangs door de SZH erkend als ZeldzaamLEKKER centrum. Onder het genot van een Lakenvelder amuse bereid door landgoedkok Djon Okkerse heeft Geert Boink (voorzitter SZH) op 3 december de vlag en het predikaat uitgereikt aan Frans van Verschuer. 

 

Op dit Landgoed worden Lakenvelders en hun producten benut. Ondernemen met een authentiek  ras verdient deze erkenning door de SZH. Mariënwaerdt zet de Lakenvelders in voor natuurbegrazing op het landgoed en vermarkt het vlees in de landgoedwinkel en de horecagelegenheden. Zo draagt Landgoed Mariënwaerdt bij aan het in stand houden van de Lakenvelder. De producten van de Lakenvelders van Mariënwaerdt zijn onderscheidend, op duurzame wijze tot stand gekomen en de herkomst van het vlees is helder en transparant. Met hun mooie en bijzondere uiterlijk zijn de Lakenvelders bovendien bepalend voor de uitstraling van het landgoed. Een doeltreffende vorm van ambassadeurschap. Zo kan een breed publiek kennis maken met ons levend erfgoed. 

 

Zelf een kijkje nemen bij Mariënwaerdt? Tussen 12 en 15 december vindt de jaarlijkse Kerstfair plaats, een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met het landgoed!

Uitreiking predikaat Marienwaerdt