Veld&Beek

Veld&Beek wordt gerund door Jan Wieringa. Deze voormalige directeur van Biologica wilde toch altijd zelf boer worden en maakte 13 jaar geleden de stap. Of eigenlijk, stappen: stap 1 was het zoeken naar grond, stap 2 het zoeken naar consumenten en stap 3 de zoektocht naar stallen en apparatuur. Na vijf verhuizingen is Veld&Beek nu gesettled in Doorwerth op de Fonteinallee. Op deze weidse boerderij worden de koeien gemolken, op grond van Staatsbosbeheer worden ze ingezet voor natuurbeheer en het vlees komt weer terug naar de consumenten. Jan: "De Blaarkoppen passen prachtig in het Nederlandse landschap, en hun robuustheid maakt ze zeer geschikt om jaarrond buiten te lopen."

 

Self-service

De zoektocht naar consumenten (stap 2) heeft geleid tot een bijzonder concept: de Veld&Beek producten zijn niet te koop in de winkel, maar beschikbaar voor consumenten die zich aangesloten hebben bij de Veld&Beek coöperatieve vereniging. Elk lid krijgt een sleutel die toegang geeft tot mobiele koelwagens in Wageningen, Bennekom, Heelsum, Renkum en binnenkort in Arnhem. In de koelwagen noteren consumenten het vlees en de kaas die ze meenemen op een lijst, melk, yoghurt en karnemelk wordt op bestelling door Veld&Beek klaargezet. Aan het eind van elke maand wordt de lijst verwerkt, waarna de betaling via een automatische incasso plaatsvindt.

 

Openingstijden

24 uur per dag, 7 dagen in de week!

 

Wil je ook een sleutel voor één van de koelwagens in Wageningen, Bennekom, Oosterbeek, Renkum en binnenkort Arnhem? Dat kan, als lid van de vereniging voor €2,50 per jaar. Hoe je je kunt aanmelden, lees je hier.

 

Contact veldenbeek@gmail.com

Website www.veldenbeek.nl