Schaapskudde Twente

Samen met haar man Rob is Mieke Boode een aantal jaar geleden begonnen met haar kudde Drentse Heideschapen. De kudde bestaat momenteel uit 65 Drentse Heideschapen, 4 Zwartbles schapen en 13 Bentheimer Landschapen. De kudde is de enige in de buurt en graast regelmatig op landerijen en weiden in de omgeving.  Samen met de kudde en de honden komt Mieke zo op de mooiste plekken! Op de oude boerderij ‘Erve Huiskes’, bieden Mieke en Rob een diversiteit aan producten en diensten aan, waaronder schapenvlees, workshops vilten en educatieve activiteiten. 

 

Stoffering van het landschap

Mieke is trots op de natuurlijke schoonheid van het Drents Heideschaap, het is een echte ‘Nederlandse parel’. Er is een mooie diversiteit aan kleuren in de kudde, bijvoorbeeld door de kleurslagen blauwvos en dassenkop. Een bezoeker noemde de schaapskudde daarom eens ‘stoffering van het landschap’. De schaapskudde begraast verschillende natuurgebieden in Twente en omgeving waar de Drentse Heideschapen van oudsher ook voorkwamen. De kudde is zo behalve een mooi plaatje, ook een prachtig stukje cultuurhistorie.

 

Diversiteit aan producten

Op Erve Huiskes zijn producten te vinden die afkomstig zijn van het Drents Heideschaap. Zo is er op bestelling schapenvlees te verkrijgen en heeft Mieke prachtige huiden van onder andere de heideschapen liggen. 

 

Naast vlees en wol producten vertelt Mieke ook graag over de geschiedenis van het Drents Heideschaap en de rol die ze hebben gespeeld bij het ontstaan van het Twents landschap. Ook geeft ze demonstraties schapen hoeden. Hiervoor is ze regelmatig te vinden op fairs en markten, maar ook families en bedrijven hebben interesse in een leerzaam dagje met de kudde. 

Openingstijden

Wisselende openingstijden

Kijk voor meer informatie op de website of mail naar shadwicks@gmail.com