Hoeve Oud Meerveld

Hoeve Oud Meerveld in Nijkerk is een bijzondere plek waar je je ogen uitkijkt! Barend, Geanca en hun kinderen wonen er namelijk met een hele schare aan Oudnederlandse boerderijdieren. Het erf is de ideale plek om de rassen te leren kennen, te genieten van de omgeving en te smullen van boerderijproducten!

 

Boerderij Hoeve Oud Meerveld dateert uit de periode 1910-1920, toen het heide gebied werd ontgonnen door de overgrootvader van Geanca. Inmiddels is zij de 4e generatie die de boerderij bewoont. De fascinatie voor zeldzame landbouwhuisdieren dateert ook van een tijd geleden. De opa van Barend had vroeger Witrikken. De passie voor de ouderwetse veehouderij kreeg vorm toen er een aantal jaar geleden een Landgeit op Hoeve Oud Meerveld verscheen als verjaardagscadeau. Langzamerhand kwamen er in de jaren daarna steeds meer rassen bij… Inmiddels zijn er op het erf negen zeldzame rassen te vinden!

 

Diversiteit in de wei

Bij Hoeve Oud Meerveld vind je Nederlandse landgeiten, Zwartbles schapen, Witrik runderen en Bonte Bentheimer landvarkens. Ook lopen er Sabelpoot krielen, Lakenvelder hoenen, Welsummer hoenen en Noord Hollandse Blauwen rond. Binnenkort wordt deze indrukwekkende collectie ook nog eens uitgebreid met Twentse landganzen. Kortom, een gezellige beestenbende, en dat allemaal op één plek! Door de ‘klompjesroute’ over het erf te volgen kom je alle rassen tegen.

 

Belangrijk om te behouden

Barend en Geanca vinden de oude rassen erg bijzonder. Ze passen goed in het landschap en zijn duurzaam en robuust. ‘Degelijk spul’, aldus Barend. Door hun bijzondere uiterlijk en unieke aftekening zijn ze ook nog eens mooi om te zien en zorgen ze voor afwisseling in de wei. Naast Oudnederlandse rassen in de wei zijn er in de boomgaard oude fruitrassen te vinden. Oude tijden herleven op Hoeve Oud Meerveld, een waar uithangbord voor ons levend erfgoed!

 

Genieten van het landleven

Hoeve Oud Meerveld is een ideale plek om even uit te rusten van een fiets- of wandeltocht. Ondertussen kun je de rassen leren kennen via de wandelroute over het erf. Je kunt er ook terecht voor diverse boerderijproducten zoals eieren van zeldzame kippenrassen en huisgemaakte jams van oude fruitrassen. Lees daarover meer op deze pagina.

 

Openingstijden

Geanca en Barend
Prinsenweg 30
3862 PW Nijkerk

 

Geen vaste openingstijden, op zondag gesloten.