Hoeve de Lakenvelder

In Gilze, in Noord Brabant, ligt Hoeve de Lakenvelder. Zoals de naam prijsgeeft zijn er op deze boerderij Lakenvelders te vinden. Huub en Nel Vermeer houden dit oude runderras voor de fokkerij. Ook zijn er vleespakketen beschikbaar en is er een ruime vakantieboerderij.

 

Lekker vlees, bijzondere vakantie

Het houden van Lakenvelder was voor Nel en Huub Vermeer altijd al een droom. In 2008 is deze droom in vervulling gegaan en ontstond de naam Hoeve de Lakenvelder. De keuze voor het ras was niet moeilijk, Nel en Huub zagen dat veel eigenschappen van de Lakenvelder goed pasten bij het bedrijf. De Lakenvelder heeft een opvallend uiterlijk, een vriendelijk karakter en een fijne bouw. Het ras is makkelijk te houden en wordt geroemd om de bijzondere vleeskwaliteit. Onlangs kwam het vlees in een rundvleestest nog als een van de winnaars uit de test!

 

Bij Hoeve de Lakenvelder lopen de koeien in de zomer buiten in de weilanden rond de boerderij en in natuurgebieden. Huub en Nel vinden het belangrijk om de dieren een goed leven te bieden, met veel ruimte, rust en een goede verzorging. Want zo blijven de dieren gezond en mooi, en dat kan ook het vlees ten goede komen! 

 

Authentiek meets modern

In 2005 hebben Huub en Nel de oude melkvee boerderij in Gilze gekocht. Het pand is in 1938 gebouwd als complete boerderij met stal. Het authentieke pand is een aantal jaar later verbouwd en van alle gemakken voorzien, en is nu een ruime vakantiewoning. Veel mensen die bij Hoeve de Lakenvelder verblijven vinden de koeien schitterend en genieten van het uitzicht op levend erfgoed!

Ook komen er wel eens groepen kinderen langs op Hoeve de Lakenvelder. Nel legt dan uit wat het verschil is tussen een koe en een kalf, wat er zo bijzonder is aan de Lakenvelder, en waar het vlees vandaan komt. Een leerzaam en leuk uitstapje!

 

Passie voor de Lakenvelder, kleinschalige vleesproductie én Brabantse gastvrijheid: de kernwoorden van Hoeve de Lakenvelder!

 

Openingstijden

Vlees wordt verkocht op afspraak

 

info@hoevedelakenvelder.nl