Erfgoed Bossem

Doen wat goed voelt, met respect voor landschap en omgeving. Dat is een belangrijk motto van Dennis Rerink van Erfgoed Bossem. Samen met zijn vrouw Annette heeft hij in 2007 het boerenbedrijf overgenomen wat nu zes generaties in de familie is. Inmiddels runnen zij samen met 14 werknemers een boerderij met zo’n 100 brandrode runderen en een kleinschalig recreatiebedrijf. 

 

Brandrood in de schijnwerpers

Het Brandrode rund hoort thuis in Nederland. Het is een robuust ras met een vriendelijk karakter dat goed te houden is in sobere omstandigheden. Na het afkalven in het voorjaar staan de koeien en kalfjes van Erfgoed Bossem in natuurgebieden in de omgeving. Zo hebben ze alle ruimte om te doen waar ze goed in zijn: het begrazen van het landschap waar ze thuis horen. In december gaan de koeien weer op stal. De stal loopt schuin omhoog en een paar keer per dag wordt er stro gestrooid, de koeien staan bovenaan dus lekker droog. De koeien eten voornamelijk gras en worden in de afmestfase bijgevoerd met graan van nabijgelegen essen. 

 

Producten met een verhaal

Bij Erfgoed Bossem zijn ze er van overtuigd dat zeldzame rassen veel kunnen betekenen. Ze laten graag de bijzondere eigenschappen en producten zien aan bezoekers en gasten. Vlees van de brandrode runderen is te koop op het erfgoed. De knusse logeeraccommodaties  bieden de mogelijkheid om wat langer te blijven op deze prachtige plek.

Openingstijden

Dagelijks geopend van 9.00-13.00, ook in het weekend.

 

Contact

E-mail: info@bossem.nl
Website