De Dikhoeve

Familie voorop

Biologisch melkschapenbedrijf De Dikhoeve is een echt familiebedrijf. Niet alleen de naam komt uit de familie, ook de familie zelf heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf bij elkaar bleef in roerige tijden. Zo werden er in het verleden koeien gehouden, maar De Dikhoeve kreeg de kans om in veenweidegebied in Noord-Holland opnieuw te beginnen met schapen.

 

Biologische melkschapen

Zo begon de zoektocht naar melkschapen, want het voornemen was om met 250 schapen te beginnen. Het zeldzame melkschapenras kon niet voorzien in die vraag, dus begonnen Willem Kuiper en zijn vrouw met een mix van Zwartbles schapen en melkschapen. Nu zit er nog ongeveer 5% zwartbles 'bloed' in de populatie wat steeds minder wordt door het fokken met raszuivere rammen.

 

Kaas, zorg, educatie en rondleidingen

Tegenwoordig is De Dikhoeve naast melkschapenhouderij óók kaasmakerij en is er ruimte voor zorg, educatie, rondleidingen en workshops. Ongeveer 80% van de melk gaat naar de coöperatie, maar de rest van de melk wordt verwerkt tot kaas, yoghurt en feta. Ook de lamsvachten en het vlees worden verwerkt tot mooie producten.

Openingstijden

Op zaterdag van 10:00u tot 16:00u is de boerderijwinkel open.

Contact info@dikhoeve.nl

Website www.dikhoeve.nl