Boerderij Daalhoeve

Boerderij Daalhoeve was vroeger een boerenbedrijf met landerijen. Met de groei van Maastricht is Daalhoeve tot een bijzondere stadsboerderij geworden. Daalhoeve wordt gerund door een stichting, met twee enthousiaste vaste krachten en zo’n 20 gepassioneerde vrijwilligers. Deze typisch Limburgse boerderij is door de jaren heen zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat gehouden. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan de prachtige hooizolder. Naast een plek om verhalen over de regio en cultuurhistorie te ontdekken, zijn er veel huisdierrassen te vinden die in de streek thuishoren.

 

Zeldzame rassen midden in de stad

Boerderij Daalhoeve ligt midden in Maastricht, in de wijk Daalhof.  Het bestuur van de stichting vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk dieren gehouden worden die een verhaal vertellen over de cultuurhistorie van Limburg en Nederland. Zo zijn er  op het erf bonte bentheimers, mergellandschapen, melkgeiten, Nederlandse landgeiten, Hollandse krielen en Sabelpoot krielen te vinden. Een bonte verzameling zeldzame rassen op een bijzondere locatie!

 

Authenticeit ervaren

De zeldzame rassen spelen een belangrijke rol in educatieprojecten en workshops. Bovendien zijn er in de boerderijwinkel bijzondere en smaakvolle producten te vinden. Momenteel wordt er zelfs gewerkt aan wandel- en fietsroutes met de boerderij als centraal punt. Kortom, veel zeldzaams te ontdekken en beleven midden in Maastricht.

Openingstijden

Dagelijks van 10.00-17.00 (maandag gesloten)

Weekend van 12.00-17.00

 

Contact informatie 

Email: info@daalhoeve.nl

Website