Sengersbroek vlees

Peter en Teresa van boerderij Sengersbroek hebben er bewust voor gekozen kleinschalig te blijven. De varkens leven in hun eigen paradijsje ze komen niks tekort, en dat proef je. De kwaliteit van het vlees is door de combinatie van het ras, het hoogwaardige voer en hun beweging bijzonder hoog. Hun Bonte Bentheimer vlees is een biologische delicatesse. Sengersbroek varkensvlees heeft bijzonder veel bite en smaak. Veel mensen zeggen dat het smaakt 'als het vlees van vroeger'. Het is puur, intens en direct.

 

Topslagers

Het vlees wordt met aandacht geslacht: ambachtelijke slagers John van Broekhuizen en Rob Rijks, behoren beide bij de top van Nederland. Op dit moment wordt er nog geëxperimenteerd met verschillende soorten worsten en hammen, maar het resultaat is nu al verbluffend. Rob Rijks maakt droge venkel- en peperworst, paté, bloedworst, verse ham en coppa. John van Broekhuizen maakt droge worst en hammen. Een nieuw initiatief is het bestellen van een half varken. Op een speciaal voor de Sengersbroek gemaakt formulier kun je aangeven welke verse vleessoorten je wilt bestellen, en van welk deel van het varken.