Schaapskudde Twente

Bij Schaapskudde Twente kun je op een actieve en leuke manier meer te weten komen over de Drentse Heideschapen en hun producten.

 

Zo verzorgt Mieke bijvoorbeeld workshops vilten. Tijdens de workshop leer je meer over de wol van het schaap en wat er allemaal mee moet gebeuren voordat er mee gebreid en gevilt kan worden. Onder begeleiding kunnen er daarna vilten producten gemaakt worden, door met water en groene zeep voorzichtig te  wrijven. De vilt workshops worden ook gegeven als kinderfeestje. Er worden dan prachtige kralen, armbanden, en zelfs Engelse drop gevilt!

 

Educatief programma

Onder andere basisscholen kunnen bij Schaapskudde Twente terecht voor een leerzaam en leuk uitje. Vol verhalen over het Drents Heideschaap van vroeger en nu, de heide en het landschap, de herder en de honden. Want wist je dat de honden van Mieke eigenlijk een soort hekjes voor de schapen zijn? De honden houden de schapen bij elkaar, en drijven ze de goede kant op!

 

Op verschillende evenementen laat Mieke het gedrag van de schapen en de werkwijze van de honden zien. Deze demonstatie kan ook gegeven worden voor groepen en is zelfs geschikt als teambuilding activiteit.  

 

Meer weten? Neem een kijkje op de website!