Rondje Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeuws Vlaanderen geniet je van zee en strand, van prachtige dijken en kreken en stadjes waar cultuur en traditie in de lucht hangen. Een bezoekje aan dit unieke en veelzijdige stukje Zeeland is niet compleet zonder wat levend erfgoed te bekijken!

 

In Zeeuws Vlaanderen vind je zeldzame rassen bij de Trekpaardenwereld in Oostburg. Zoals de naam doet vermoeden zijn hier Zeeuwse Trekpaarden te vinden, een echt streekgebonden ras! Je kunt ze hier niet alleen bewonderen in de wei, maar ook meedoen aan allerlei activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ritje op het strand of een paard melken? Trekpaardenwereld is namelijk een paardenmelkerij, en er zijn diverse verzorgingsproducten met paardenmelk verkrijgbaar in de winkel. 

 

Blijf een nachtje logeren op de boerderijcamping in je eigen tent, of in een safari tent en tipi. In de omgeving liggen allerlei beschermde natuurgebieden en bezienswaardigheden, genoeg te doen dus!

 

In de buurt van Oostburg ligt Groede, waar je een bezoek kunt brengen aan het Groede Podium. Dit is een speel- en informatiepark waar ook zeldzame rassen te vinden zijn, zoals de Zwartbles en de Witrik. Vlakbij is ook een camping, mocht je nog een nachtje willen blijven!

 

Contactinformatie en routes


Website Trekpaardenwereld  

Website Groede Podium 

Tips en routes Zeeuws Vlaanderen 

Fietsrouteplanner