Rondje Twente

Twente staat bekend om haar diversiteit aan natuurgebieden: je vind er bos, heide, beekjes en cultuurlandschappen. Daar horen ook zeldzame rassen zoals het Brandrode Rund en Drentsche Heideschaap bij! Met deze tour geniet je te voet of op de fiets van de mooie landschappen en ervaar je de bijzondere rassen van dichtbij…

 

Brandrood startpunt

Startpunt en uitvalsbasis is Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp. Hier houden Dennis en Annette Brandrode Runderen, een oud Nederlands ras met een bijzondere rood bruine kleur. Het is een sterk en robuust ras, en daarom erg geschikt voor natuurbegrazing. Bij Erfgoed Bossem kun je kiezen uit diverse logeermogelijkheden. Zo zijn er boerderijkamers, sterrenkubussen  met  doorzichtig dak of een safari-lodge tent met houten bad tobbe. Ook kun je een knapzak lunch meenemen als je op pad gaat en op zaterdagen aanschuiven voor een diner voor alle gasten.

 

Drentsche Heideschapen in Mander

Via het fietsknopen netwerk kun je via een mooie route op weg naar Mander. Hier wonen Mieke en Rob, in een oude boerderij met watermolen. Ze hebben een kudde Drentsche Heideschapen  die in de omgeving kun kostje bij elkaar graast. Neem contact op met Mieke om te informeren over de mogelijkheid om vlees of vachten te kopen, of bijvoorbeeld mee te doen aan een workshop schapen hoeden of vilten!

In de omgeving van Erfgoed Bossem is natuurlijk nog meer te doen! Zo kun je ook een uitstapje maken naar Landgoed Herinckhaven in Fleringen. Daar zijn Blaarkoppen te vinden, Heideschapen, Landgeiten, Twentse Landganzen en diverse kippenrassen. Een lust voor het oog! Over het landgoed loopt een wandelroute. Ook natuurgebied Springendal is schilderachtig mooi, je kunt wandelen tussen vijvers, watervalletjes, beekjes, bos en historische boerderijen. Kortom, goed vertoeven in Twente!

 

Contact informatie en routes

Website Erfgoed Bossem

Website Schaapskudde Twente

Natuurroutes Twente 

Twentepad Wandeling

Fietsroute Planner 

Fiets en wandel routes app