Rondje 'Onder de rook van Amsterdam'

Begin uw één of tweedaagse zeldzame rassen ontdekkingstocht met een de bezoek aan Boerderij Gein in Abcoude, waar het bedrijf Hartstocht gevestigd is. Blaarkoppen vormen als dubbeldoel de kern van dit bedrijf. Hartstocht biedt tal van activiteiten erom heen zoals bedrijfsuitjes en rondleidingen. Ze verkopen ook producten van de Blaarkop (vlees en melk) en hebben logeermogelijkheden. Na een verblijf in het  B&B/appartement van Hartstocht kunt u de volgende dag verder gaan op verkenning rond Amsterdam. 

 

Vanaf Hartstocht gaat u via een mooie fietsroute langs de Ouderkerkerplas naar de Bankrasweg in Amstelveen Daar is een verrassend stukje historisch landschap rond Speelboerderij Elsenhove. Op de boerderij zijn allerlei zeldzame rassen te vinden. Er is allerlei informatie over de rassen te vinden en veel wetenswaardigheden over het cultuurlandschap. Kijk op de website voor de activiteiten in de maand dat u er langs wil gaan. Als u al die informatie verwerkt heeft, kunt u op het terras van het theehuis In den Pappot bij een kop thee of koffie en eventueel een tosti of een ijsje nuttigen, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. 

 

Vanaf Speelboerderij Elsenhove kunt u via doorfietsen naar Amsterdam. Daar kunt in Artis tegenwoordig de streekrassen van Noord- Holland ontmoeten op de kinderboerderij van de dieren of in een volière met een vogels uit het veenweidegebied. 

 

Na zoveel gezien te hebben is het tijd voor een diner met duurzame producten. Al Bacaro aan de Vijzelstraat  een intiem SlowFood restaurant met op het menu Kempisch heideschaap en verantwoorde vis van de Goede Vissers. De keuken is echt Italiaans en dat betekent gerechten gemaakt van kwaliteitsproducten. Een aanrader! Als u in een luxe restaurant wilt eten met zeldzame rassen producten op de kaart, kunt u voor restaurant Merkelbach kiezen.

 

Kijk voor vertrek op de website van de te bezoeken centra voor openingstijden en contactgegevens. Zelf uw fietsroute samenstellen kan hier!