Rondje Noord-Brabant

Zeldzame rassen leren kennen, wandelen of fietsen in de prachtige omgeving en genieten van Brabantse gastvrijheid. Met deze route ben je verzekerd van een afwisselende trip!

 

Logeren tussen de Lakenvelders

Bij Hoeve de Lakenvelder in Gilze kun je met 2-10 personen verblijven in de vakantieboerderij. Zoals de naam al verklapt lopen er in de weides rondom de boerderij Lakenvelders rond, een zeldzaam ras met een opvallende verschijning! Hoeve de Lakenvelder is de ideale uitvalsbasis om in de omgeving op zoek te gaan naar nog meer zeldzame rassen!

 

Leuk, leerzaam én lekker!

Via een fietsknooppuntenroute fiets je naar Kinderboerderij Wolfslaar in Breda, waar een hele parade aan zeldzame rassen te vinden is en leren over duurzaamheid en natuur centraal staat. Neem een kijkje bij de Landgeiten, Brabrantse kippenrassen, diverse konijnenrassen, Lakenvelders, Witrikken, Kempische heideschapen, Zwartbles schapen, Bonte Bentheimers en de Twentse Landganzen. Naast al dit moois om te bekijken is er ontzettend veel te beleven bij Wolflsaar. Zo is er bijvoorbeeld de natuurtuin, waar talloze bijzondere planten, insecten, vogels en amfibieën te vinden. Ook zijn er bij Wolflaar veel streekproducten verkrijgbaar. Wat dacht je van honing van eigen bijen, eieren van de kippen, kruidenthee ui t de moestuin of appelsap uit eigen Oud-Hollandse appelboomgaard?

Fietsen in de natuur
Na een kopje koffie  en worstebroodje van Bonte Bentheimer in het tuinhuis kunnen jullie je weg vervolgen naar bijvoorbeeld de bossen van Chaam of naar Breda. Wolfslaar is het startpunt van een aantal fiets en wandelroutes. Kijk op een van de website hieronder om een route uit te kiezen. Heb je geen eigen fiets mee? Neem dan een picknickfiets arrangement van Wolfslaar, en ontdek de prachtige natuurlijke omgeving van Breda mét een gevulde picknickmand vol biologische streekproducten!