Rondje Ede-Wageningen

De omgeving van Ede en Wageningen leent zich bij uitstek voor een leuk weekendje weg! 

 

In Ede zit namelijk de kaasboerderij van Michiel Cassuto. Van de melk van zijn Brandrode Runderen maakt hij heerlijke kaas. Naast het maken van kaas zijn er op de boerderij regelmatig andere activiteiten, zoals ezel rijden en picknicks. De boerderij van Michiel Cassuto is onderdeel van Landgoed Kernhem, waar je prachtig kunt wandelen en… heerlijke pannenkoeken kunt eten!

 

Op fietsafstand van Ede liggen nog twee bijzondere plekken die je kunt bezoeken. In Bennekom ligt Boerderij de Hooilanden. Hier vind je Blaarkopkoeien, en kun je op zaterdagen terecht in de boerderijwinkel om zuivelproducten, boter en vlees te kopen. Vlakbij de boerderij, in het Binnenveld, is een Food Walk uitgezet, een wandeling waarbij je onderweg eetbare planten, bloemen en kruiden kunt plukken. Of breng een bezoekje aan de de Ginkelse Heide, waar een kudde Veluws Heideschapen te vinden is. In juni zijn daar de jaarlijkse schaapsscheerdersfeesten, of kom op bezoek bij de nieuwe lammetjes tijdens de Kraamweken in maart!

 

Wageningen is een leuke uitvalsbasis als je de volgende dag ook nog op pad wilt. In Wageningen zelf zijn diverse logeermogelijkheden, restaurants en bezienswaardigheden. Vlakbij Wageningen, in Doorwerth, wordt bij boerderij Veld en Beek ook Blaarkopkaas en vlees vervaardigd. De Blaarkopkoeien grazen in natuurgebieden in de buurt, wie weet kom je ze wel tegen tijdens je wandeling! Bij Kasteel Doorwerth kun je vervolgens even bijkomen in het kasteelcafé.

 

Kijk op onderstaande websites voor contactgegevens en openingstijden. 

 

Brandrood Kaas

Wandelroute Kernhem

Boerderij de Hooilanden

Food Walk Binnenveld

Edese Schaapskudde

Veld en Beek

Kasteel Doorwerth

Wandelroutes Doorwerth