Rondje Drentse Pracht

Drenthe en het Drents Heideschaap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Het is één van de oudste schapenrassen van West-Europa, en kan goed uit de voeten op schrale heidegronden. Bij de Herders van Balloo gaan de schapen dagelijks met de herder de hei op. Ben je op zoek naar een echt bijzonder uitje? Ga dan een dagje met ze mee op pad…

 

Bij de Herders van Balloo kun je ook producten van het Drents Heideschaap kopen, zoals gedroogde worst en ham, wol en vilt, en kleding, woonaccessoires en kunstartikelen. In de buurt kun je ook een nachtje blijven slapen, kijk daarvoor onder aan deze pagina bij de websites.

 

Op een uurtje fietsen van Balloo ligt Veenhuizen. Deze voormalige veenkolonie is lange tijd afgesloten geweest voor de buitenwereld vanwege diverse gestichten en strafinrichtingen. Wil je meer weten over de historie van dit dorp, breng dan een bezoek aan het Gevangenis Museum. In Veenhuizen staat ook een oude melkfabriek, waar nu Kaaslust gevestigd is. Bij Kaaslust kun je terecht voor diverse kazen gemaakt van melk van het Melkschaap. Leer meer tijdens een van de rondleidingen, geef je op voor de kaasproeverij of doe mee met de workshop kaas maken. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de buren bij Maallust, waar een bierbrouwerij gevestigd is…

 

In de omgeving zijn nog een aantal andere leuke plekken! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Schaapskudde Westerborg in Orvelte of ga op ontdekkingstocht bij Kinderboerderij Beekdalhoeve of De Hofstede in Assen! Ook hier in de omgeving is het heerlijk wandelen!

 

Natuur, cultuurhistorie en levend erfgoed beleven, én genieten van heerlijke producten in één weekend! Kijk voor openingstijden en contactgegevens op de volgende websites: 

 

Herders van Balloo 

Accommodatie 

Kaaslust