Rondje Deventer

Deventer is een levendige, oude Hanzestad en verwelkomt jaarlijks vele bezoekers voor het Dickens Festijn en de boekenmarkt. Maar wist je dat er in de buurt ook zeldzame rassen te vinden zijn? Het ontdekken waard!

 

Vlakbij Deventer, in Letelle heeft Berrie Klein Swormink een boerderij met Brandrode runderen. De dieren grazen in de uiterwaarden van de IJssel, en het vlees is verkrijgbaar in de boerderijwinkel op het erf. Daarnaast kun je in de winkel terecht voor kaas van het Brandrode rund uit Ede en diverse andere streekproducten. Bij Berrie zijn ook overnachtingsmogelijkheden, op het erf is een oude stal omgebouwd tot vakantiewoning voor 4 personen. Het is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Deventer of het Sallandse Coulissenlandschap! Het vlees van de Brandrode runderen staat wel eens op het menu van restaurants in Deventer, vraag even aan Berrie waar het momenteel verkrijgbaar is!

 

Aan de rand van Deventer ligt Kinderboerderij den Uilenbelt. Er zijn verschillende zeldzame rassen te vinden zoals de MRIJ koe, de melkgeit, de Twentse Landgans, diverse kippenrassen en een imkerij. Den Uilenbelt is een educatieve boerderij op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, en heeft een mooie natuurspeelplaats en moestuin. Op het erf is ook een boerderijwinkel waar producten als fruit, groenten, bloemen, honing en eieren worden verkocht. 

 

Nog niet uitgefietst en op zoek naar lekkere producten met een duidelijke herkomst en inspirerend verhaal? ZeldzaamLEKKER bedrijven Korenblik en de Kooihoek liggen ook in de regio!

 

Contacinformatie en route

Boerderij Klein Swormink 

Kinderboerderij den Uilenbelt

Korenblik 

De Kooihoek 

Wandelen en fietsen rondom Deventer 

Fietsrouteplanner