Ouwendorper vlees

Atletische varkens

De Bonte Bentheimers bevolken nog niet zo heel lang de Ouwendorperhoeve. Toch worden ze al volop ingezet. Niet alleen voor natuurbeheer, maar ook voor vleesproductie. Doordat de beren niet gecastreerd zijn, treed er minder vervetting op. Op de Ouwendorperhoeve krijgen ze veel beweging wat de structuur en smaak ten goede komt. Het vlees krijgt de beste kwaliteit als de varkens langzaam groeien. Pas na 1,5 jaar in het bos gewroet te hebben, worden ze geslacht.

 

Pure smaak

Slagerij Ter Weele uit Oene (www.slagerijterweele.nl) slacht de varkens en maakt er verse producten zoals karbonade, schnitzel, hamlappen en rollade van. Alle vers vlees producten zijn ongekruid, om de smaak zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen. Daarnaast worden er braadworsten en gedroogd spek gemaakt, en wordt er nog nagedacht over ham. Alle producten gaan weer terug naar de Ouwendorperhoeve en zijn daar te koop in de woonwagenwinkel.