Erfgoed Bossem vlees

De Brandrode runderen van Erfgoed Bossem lopen een groot deel van het jaar in natuurgebieden. Hier hebben zij alle rust en ruimte om te grazen en te groeien. Het bijvoeren met graan in de laatste fase zorgt voor jong en vers vlees. Deze combinatie leidt tot bijzonder vlees met veel smaak, met vetten van goede kwaliteit. De koeien worden geslacht door slachterij Ter Weele in Oene. Hier wordt het nog 2 tot 3 weken gerijpt. Het vlees wordt verkocht op het erf en kan besteld worden via internet. Het is ook verkrijgbaar bij hotel-restaurant Holtweijde, Fox en Postelhoek.

 

Authentiek lekker

Tijd, rust en respect zijn kernwoorden van de werkwijze van Erfgoed Bossem. En dat vertaalt zich in kwalitatief goed vlees met een hoog gehalte aan gezonde vetzuren. Het vlees is krachtig en stevig, vol van smaak en mals. Het heeft een goede geur en op de achtergrond is een bijna zoetige smaak te onderscheiden. Geen wonder dat het vlees van het Brandrode rund is ondergebracht in de Ark van de Smaak van Slow Food! Erfgoed Bossem is één van de ondernemers die deel uitmaakt van het presidium wat gevormd is rondom vlees van het Brandrood rund.

 

Meer weten over het vlees van Erfgoed Bossem? Kijk dan hier!