Daalhoeve educatie

Leerzaam dagje uit

Op Boerderij Daalhoeve is veel te beleven en te leren. Door middel van informatieborden kom je als bezoeker meer te weten over het leven van het dier, over het ras, het voer en over het verblijf. Om zoveel mogelijk variatie te kunnen laten zien verblijven er veel verschillende rassen op de boerderij. Een leerzaam dagje uit!

Tijdens de lammetjesdagen zijn de lammetjes van dichtbij te bewonderen. Ook organiseert Daalhoeve workshops, zoals over kaasmaken.  Of de workshops ‘van graan tot pepernoot’: na het malen van graan leer je heerlijke pepernoten te bereiden. En daarna natuurlijk samen de varkens voeren met de zemelen die overblijven.

 

De boerderij rond

Daalhoeve is trots op de duurzaamheidskringloop. Een  big wordt geboren op de boerderij, en gaat daarna in een cirkel over de boerderij: van kraamstal, naar de weide, naar de volgende weide. Het wordt gevoed met graan uit de regio, dat gemalen wordt in de Torenmolen van Gronsveld. Maar ook bieten, en aardpeer die niet meer geschikt zijn voor menselijke consumptie worden graag gegeten door de varkens. En de mest? Die doet zijn werk op de moestuin. Uiteindelijk komt het vlees van het varken terecht  in de boerderijwinkel. Een deel van de energie die nodig is om de cirkel rond te krijgen wordt opgewekt uit zonnepanelen op het erf. 

 

Meer weten over de activiteiten bij Daalhoeve? Kijk dan hier!