Drents lamsvlees

In Drents lamsvlees proef je heide, ambacht en historie. De smaak van dit bijzondere product wordt bepaald door verschillende factoren: het ras, de beweging, de voeding en het verwerkingsproces. John van Broekhuizen uit Balkbrug, één van de beste zelfslachtende slagers van Nederland, is verantwoordelijk voor deze laatste factor en weet het beste in het Drents lamsvlees naar boven te halen.

 

Smaakvol anders

Drentse heideschapen groeien langzaam, en het vlees heeft een fijne structuur en is sterk bedraad, twee kenmerken van kwaliteit. Het heeft een donkere kleur, is zacht en heeft een volle, fijne smaak. Het doet soms zelfs denken aan wild! 

 

Salami

De salami is een langzaam product: het rijpen duurt minimaal drie maanden, afhankelijk van het weer. Als het vochtiger is, duurt het rijpen langer. Er zitten geen kunstmatige toevoegingen in, dus is helemaal puur natuur. Deze Italiaanse worst is er in twee 'smaken': oregano en basilicum. 

 

Lamsham

De lamsham rijpt nog veel langzamer, wel 12 tot 14 maanden! Ook voor de lamsham worden enkel natuurlijke producten gebruikt. Het is een streekproduct met een Italiaans tintje. Zo komt de peper uit Italië en ook de receptuur is Italiaans. Meer komen we niet te weten over de lamsham, want dat is het geheim van de slager...