Dikhoeve melk

Dikhoeve Skaepsrond

Een melkschaap geeft maar liefst 500 liter melk per jaar. Daar kun je dus een heleboel mee doen! Bij De Dikhoeve maken ze er één keer per week kaas van. En niet zomaar kaas, maar heerlijke biologische witschimmelkaas, genaamd Skaepsrond.

 

Hoe maak je dat?

Na het pasteuriseren (verhitten om bacteriën te doden) wordt de melk gekoeld tot stremtemperatuur. Het stremsel wordt toegevoegd en de gestremde melk wordt gesneden. Vervolgens gaat het in de kaasvorm, en wordt het acht uur in de pekel gezet.

 

Yoghurt en feta

Naast het Skaepsrond kaasje, wordt er ook dikke stand yoghurt en feta gemaakt. Kenners zeggen dat Dikhoeve feta nog beter en lekkerder is dan Griekse feta!

 

Waar te krijgen?

Dikhoeve melkproducten zijn te verkrijgen in de betere horecazaken en kaasspeciaalzaken rond Ransdorp en bij De Kweker en De Lindenhoff. En natuurlijk in de boerderijwinkel! Deze is op zaterdag van 10:00u tot 16:00u open.