Dikhoeve helpt!

Bedrijvigheid op de boerderij

Zoals alle oer-Hollandse erfdieren, hebben ook melkschapen een vriendelijk en rustig karakter. Het zijn echte 'mensen-dieren' en lenen zich daarom perfect om naast productie ook andere taken te verrichten. Zo kunnen mensen met minder ervaring op een veilige manier kennis maken met deze prachtige schapen en hun functie op de boerderij.

 

Dikhoeve zorg 

Zorgcliënten van Stichting Landzijde krijgen bij de Dikhoeve de kans om hun dag nuttig te besteden. Ze helpen mee met de verzorging van de schapen, het erf en het land. Zo helpen de zorgcliënten de schapen, en andersom!

 

Dikhoeve educatie

Samen met Boerderij educatie Amsterdam heeft de familie Kuiper een eigen programma ontwikkeld voor groep 5, 6, 7 en 8 om met de hele klas de boer op te gaan. Er wordt kennis gemaakt met de melkschapen, de kinderen leren wat er allemaal gebeurt op de boerderij en hoe het werk van de boer uiteindelijk op je bord belandt. Ook het kaasmaken wordt niet overgeslagen!

 

Ook kennismaken?

De Dikhoeve geeft ook rondleidingen aan groepen. Daarbij behoort een workshop kaasmaken of melken ook tot de mogelijkheden. Er is ook een ontvangstruimte die gehuurd kan worden en ook voor de lunch kan worden gezorgd. Ideaal voor een meeting of een dagje uit met de familie. Meer weten? Neem dan contact op met Willem Kuiper.