Daalhoeve vlees

Unieke kwaliteit, vol van smaak

In de Daalhoeve boerderijwinkel zijn verschillende producten van de Bonte Bentheimer en de Mergellander te vinden. Zo is er diepgevroren vlees beschikbaar, verschillende verse worsten, droge worst en bloedworst. Maar ook producten zoals lamsgehakt, rollade en merquez worstjes. In de winkel is het zelfs mogelijk persoonlijke wensen door te geven.

Het vlees van de Mergellander is niet zo vet, het is daarom iets steviger en je proeft de kruiden van de wei. De Bonte Bentheimers zijn echt buitenvarkens met veel rugvet, wat zich vertaalt in heerlijk vlees met veel smaak. Boerderij Daalhoeve biedt producten met een unieke smaak en met het verhaal over de ambachtelijke wijze waarop ze gemaakt worden.

 

Oost-West, Regio best

Bijzonder van de producten en werkwijze van Daalhoeve is de aandacht voor de regio. De dieren krijgen graan uit het gebied waar de korenwolf leeft. Dat graan wordt gemalen in de Torenmolen in Gronsveld. Ook smullen de Bonte Bentheimers van producten van eigen erf, zoals bieten en aardpeer. De dieren worden geslacht door slachterij Seegers in Echt en Bleijlevens in Kerkrade. De ambachtelijke slagerijen van ’t Klooster in Maastricht en Sleijpen in Valkenburg verwerken het vlees tot lapjes, worstjes en andere producten. De droge worst wordt zonder toevoegingen gedroogd in de Geulhemmergroeve en komt zo aan de unieke, pure smaak. Geen wonder dat restaurants in Maastricht graag een samenwerking aangaan met Daalhoeve!