Brandroodkaas

Brandrode gruyère

Michiel Cassuto was vroeger al gek van Gruyère, dus waarom niet zelf deze bijzondere kaas gaan maken? Brandrode koeien passen uitstekend bij deze kaas: ze zijn net als de kaas puur, rood en authentiek en warm. In een koperen karnton uit Annecy wordt de melk op ambachtelijke wijze gekarnd. Gruyère wordt gemaakt met behulp van een bacterie. Hierdoor groeit de gist op de korst, de korst wordt door de gist opgegeten en daardoor stijgt de pH. Dat is gunstig voor de Brevibacterium Linens, die voor de rode korst zorgt. De biologische kazen worden verkocht na 6 en 12 maanden rijping, en hebben een unieke smaak.

 

Held van de Smaak 2011?

Dat wordt inmiddels breed gedragen. Nog even en heel Nederland weet wat Brandroodkaas is: Brandroodkaas is Held van de Smaak van Gelderland 2011, en in september is de nationale finale. Wilt u ook zo'n lekker stukje kaas voor bij de borrel, op brood of in de salade? Natuurlijk is een bezoekje aan de boerderij een absolute aanrader, maar in diverse winkels en restaurants in heel het land is het ook te vinden. Binnenkort hier op de website een overzicht!