Blaarkopvlees van ande Niedijk

Achttien jaar geleden is  Margriet begonnen met de verkoop van het vlees van de Blaarkoppen.  Koeien die minder geschikt zijn voor de melkveehouderij  en ossen van ongeveer twee en een half jaar  oud, worden geslacht. Het vlees wordt vanuit de boerderij-winkel rechtstreeks aan de consument verkocht.  Gemiddeld gaat er elke drie weken  een koe naar de slager. Het gaat altijd om vee dat op de boerderij geboren is. Er wordt geen vee aangekocht behalve af en toe een fokstier.

 

De koeien worden geslacht in Slachthuis Zuidbroek. Daar rijpt het vlees twaalf dagen waardoor het vlees nog malser wordt. Het vlees wordt daar ook uitgesneden en verwerkt, en gaat verpakt en diepgevroren weer terug naar de boerderij. 

 

Je kunt bij ande NieDijk terecht voor zowel luxe als alledaagse delen, variërend van biefstuk en entrecôte tot stoofvlees, gehakt en worstjes. Het Blaarkopvlees is fijndradig, jong en mals. Het heeft een mooie vetverdeling, niet te vet en niet te mager. Het vlees is zo mals en vol van smaak dat bijvoorbeeld de bieflapjes zonder marinade de barbecue op kunnen. En sommige klanten zijn zelfs zo over het vlees te spreken dat ze een voorraadje meenemen op vakantie! 

 

Meer weten over het vlees? Kijk op de website van ande NieDijk voor meer informatie over het vlees, en een heerlijk recept voor gehaktbrood van Margriet.