Educatie Ottoland

Schaapskooi Ottoland is sinds maart 2012 erkend als SZH educatief centrum. En niet voor niks! Jong tot oud kan hier terecht om te leren over natuurbeheer, levend erfgoed, biodiversiteit en het ontstaan van de Alblasserwaard. Maar ook meer praktische zaken zoals het herderen van schapen, winnen van wol en wat is nu eigenlijk een schaapskooi?

 

Leren op zolder, meemaken in de natuur

De zolder boven de schaapskooi is een tot de verbeelding sprekende ruimte: via een grote glazen wand heb je uitzicht op de schapen beneden je. Natuurlijk trek je er ook op uit om het geleerde in de praktijk te zien gebeuren: tijdens een tocht naar de schapen valt er vanalles te ontdekken in de natuur. Weer terug op het erf, waar ook oer-Hollandse kippen en landgeiten te vinden zijn, vallen de puzzelstukjes op hun plek. Een onvergetelijke ervaring!

 

Van jong tot oud

Voor de jongsten is er de map 'Van blaarkop tot kraaikop', waarmee de kinderen spelenderwijs de rassen en hun verhalen leren kennen. Ook een dag voor het hele gezin is één van de mogelijkheden. Maar wat te denken van een teambuilding dag waarbij elementen van het schapen drijven wordt vertaald naar het bedrijfsleven? Voor elke groep van jong tot oud, is er bij Schaapskooi Ottoland iets te leren. 

 

Eten met een verhaal

Een lege maag komt het leervermogen niet ten goede, dus ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Koffie en thee met herderskruidkoek, of een lunch of diner met lokale producten zorgen voor een vloeiende overgang van het leven op de boerderij naar het eten op je bord!